Tap

Volgende bieren staan nu op de tap:

Estaminet

Kleveretien Porto Barrel Aged

Rodenbach Wisseltap

N’Ice Chouffe

Brugge Tripel

Urthel Saisonnière

Steenbrugge Bruin

La Trappe Tripel Trappist

 

Estaminet

Estaminet is een premium pils en dankt zijn kwaliteit aan de selectie van de beste natuurlijke ingrediënten: zacht water, 100% hoogwaardige zomergerst, een aparte gist en zeer edele Saazhop. De naam verwijst naar “waar zijn de meisjes” (Esta minetta). Het Spaanse leger gebruikte deze term in de 16e eeuw voor de betere herbergen. Die herbergen waren gekenmerkt door lekkere dranken, warme maaltijden en levendige serveersters. 
 
Brouwerij Palm, 5.2%

Te verkrijgen in: 18cl – 25cl  – 33cl  

KlevereTien Porto Barrel Aged

KlevereTien Porto is een donker bier gerijpt op Porto-vaten. De rijping op deze vaten geeft extra diepgang aan het bier wat resulteert in een kruidig smaakpallet met toetsen van drop, karamel en donker fruit. In de afdronk komen de accenten van de Porto sterk naar voor.

Brouwerij Het Nest, 10%

Te verkrijgen in: 18cl  –  25cl – 33cl

 Rodenbach Wisseltap

Rodenbach Alexander (+/- juli t.e.m. half augustus)                            5.6% alc.vol.

Rodenbach Alexander is een bier dat bestaat uit 2/3e bier dat 24 maanden gerijpt is op eiken  foeders en 1/3e jong bier. Nadien ondergaat het brouwsel een maceratie met zure kersen. Het resultaat is één van de betere ‘sour ales’ met een unieke & gebalanceerde palet. De afdronk is complex en wordt gekenmerkt met subtiele toetsen van fruit en hout.

 Brouwerij Rodenbach  

Te verkrijgen in: 18cl,  33cl                

Rodenbach Grand Cru (+/- half augustus t.e.m. oktober)                               6% alc.vol.

Dit Vlaams roodbruin bier is gerijpt op eiken foeders. Rodenbach Grand Cru bestaat uit 1/3 jong bier en 2/3 bier dat gedurende twee jaar op eiken vaten heeft gerijpt. Die rijping levert een complex smaak op met een volle, zachte zurige afdronk, net als een grand cru wijn.

Te verkrijgen in: 18cl,  33cl   

Rodenbach Vintage (+/- november & december)                                7% alc.vol.

Rodenbach Vintage is 100% oud belegen bier, wat verwijst naar ‘de beste foeder van het jaar’. Het resultaat is een superieure Grand Cru. Zijn smaak is rijkelijk en wordt gekenmerkt door appelzurige fruitigheid, karamel, wilde honing en eik. Daarnaast vloeien er toetsen uit voort van vanille, kers en zoethout. De afdronk is zachtzurig en fruitig.

Te verkrijgen in: 18cl,  33cl 

N’Ice Chouffe

N’Ice Chouffe

N’Ice Chouffe is een donker bier met een alcoholpercentage van 10%. Het bier wordt gebrouwen in de brasserie d’ Achouffe te Achouffe. De smaak is kruidig en fruitig met een licht bittere afdronk.

Kortom een ideaal biertje om de winter te verwelkomen!

Brouwerij d’ Achouffe, 10%

 

Te verkrijgen in: 18cl  – 25cl – 33cl

Brugge Tripel

Het, van oudsher, Brugse stadsbier, krachtig en bitterzoet van smaak. Brugge tripel heeft een mooie goudblonde kleur met een stevige schuimkraag.  Het is een krachtige tripel met ook hier, het traditionele kruidenmengsel ‘gruut’. 

Brouwerij De Gouden Boom, 8.5%

Te verkrijgen in: 18cl  –  25cl –  33cl

Steenbrugge Bruin

Steenbrugge Bruin is een abdijbier met een uitgesproken karamel-moutig karakter. Het bier heeft een fruitig, lichtgerookt aroma. Het geheim van het brouwsel is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, met nadruk op kaneel. Het gebruik van dit kruidenmengsel verwijst naar een traditie in de middeleeuwen. Elke stad had toen een bier met een eigen karakter. In Brugge werd dat bepaald door een kruidenmengsel dat de brouwers verplicht dienden aan te kopen bij het kruidenhuis van de stad.

Brouwerij De Gouden Boom, 6.3%

Te verkrijgen in: 18cl  –   33cl

La Trappe Tripel Trappist

La Trappe Tripel heeft een goudblonde kleur met een witte schuimkraag . Hij bezit een bloemig aroma en heeft de fruitige afdronk van perzik en abrikoos. Het bier heeft een volle en krachtige smaak met kandijzoet en licht mout karakter.     

Brouwerij De Koningshoeven, 8%

Te verkgrijgen in: 18cl – 33cl

Urthel Saisonnière

Urthel Saisonnière is een blond speciaalbier van 6% alc.vol. Het bier is een frisse doordrinker met een toets van bitterheid die blijft nazinderen en nadien uitmondt in een fijne, fruitige afdronk.

Brouwerij De Koningshoeven, 6%

Te verkrijgen in: 18cl – 33cl