Tap

Volgende bieren staan nu op de tap:

Estaminet

La Trappe Dubbel Special Edition

Rodenbach Wisseltap

Arthur’s Legacy N°15: Belgian Black Coffee

Brugge Tripel

Schuppenboer Winter RUM BARREL AGED

Blauwe Chimay Trappist

La Trappe Tripel Trappist

 

Estaminet

Estaminet is een premium pils en dankt zijn kwaliteit aan de selectie van de beste natuurlijke ingrediënten: zacht water, 100% hoogwaardige zomergerst, een aparte gist en zeer edele Saazhop. De naam verwijst naar “waar zijn de meisjes” (Esta minetta). Het Spaanse leger gebruikte deze term in de 16e eeuw voor de betere herbergen. Die herbergen waren gekenmerkt door lekkere dranken, warme maaltijden en levendige serveersters. 
 
Brouwerij Palm, 5.2%

Te verkrijgen in: 18cl – 25cl  – 33cl  

 La Trappe Dubbel Special Edition

La Trappe Dubbel Special Edition is gebrouwen met een hopsoort die zelfs nog geen naam heeft. De klassieke La Trappe Dubbel proeft m’n zeker terug in deze Special Edition, maar onderscheidt zich met een kruidig en bloemig aroma gevolgd door een aangename zoete karamelsmaak.

Brouwerij De Koningshoeven, 8%

Te verkrijgen in: 18cl – 33cl

 Rodenbach Wisseltap

 Rodenbach Vintage (+/- Oktober & November )                              7% alc.vol.

 Rodenbach Vintage is 100% oud belegen bier, wat verwijst naar ‘de beste foeder van het jaar’. Het resultaat is een superieure Grand Cru. Zijn smaak is rijkelijk en wordt gekenmerkt door appelzurige fruitigheid, karamel, wilde honing en eik. Daarnaast vloeien er toetsen uit voort van vanille, kers en zoethout. De afdronk is zachtzurig en fruitig.

Brouwerij Rodenbach,

Te verkrijgen in:  18cl  –   33cl

Rodenbach Grand Cru (+/- vanaf januari)                          6% alc.vol.

Dit Vlaams roodbruin bier is gerijpt op eiken foeders. Rodenbach Grand Cru bestaat uit 1/3 jong bier en 2/3 bier dat gedurende twee jaar op eiken vaten heeft gerijpt. Die rijping levert een complex smaak op met een volle, zachte zurige afdronk, net als een grand cru wijn.

Brouwerij Rodenbach

 Arthur’s Legacy

Arthur’s Legacy wordt gebrouwen in brouwerij De Hoorn, opgestart door brouwerij Palm in 2014. Het is een dorpsbrouwerij waar maximum 1000 liter bier gebrouwen kan worden. Ongeveer zes maal per jaar worden in deze brouwerij ‘gelimiteerde prestige edities’ ontwikkeld op basis van fruit, kruiden, hout en hop.

De naam Arthur’s Legacy verwijst naar Arthur Van Roy, de grootoom van de voormalige familiale brouwer en eigenaar Jan Toye.

Arthur’s Legacy van het moment?

Arthur’s Legacy N°15: Belgian Black Coffee: Stout met een pittig – bitter kantje! 

Brouwerij De Hoorn, 8,6%

Te verkrijgen in: 18cl  –  25cl

Brugge Tripel

Het, van oudsher, Brugse stadsbier, krachtig en bitterzoet van smaak. Brugge tripel heeft een mooie goudblonde kleur met een stevige schuimkraag.  Het is een krachtige tripel met ook hier, het traditionele kruidenmengsel ‘gruut’. 

Brouwerij De Gouden Boom, 8.5%

Te verkrijgen in: 18cl  –  25cl –  33cl

Blauwe Chimay Trappist

De Blauwe Chimay is een donker trappistenbier dat zijn oorsprong kent in 1956 als kerstbier.  Het is een bruin bier met een dikke en romige schuimlaag. De smaak van het bier kent een lichte, roosachtige bloementoets, gekoppeld aan een aangename  geur van verse gist. De afdronk is licht, maar aangenaam gekarameliseerd. Grijp de unieke kans om deze trappist van het vat te proeven!

Abdij Notre Dame De Scourmont,  9%

Te verkrijgen in: 18cl  –   25cl  –   33cl

La Trappe Tripel Trappist

La Trappe Tripel heeft een goudblonde kleur met een witte schuimkraag . Hij bezit een bloemig aroma en heeft de fruitige afdronk van perzik en abrikoos. Het bier heeft een volle en krachtige smaak met kandijzoet en licht mout karakter.     

Brouwerij De Koningshoeven, 8%

Te verkgrijgen in: 18cl – 33cl

Schuppenboer Winter RUM BARREL AGED

Schuppenboer Winter is een blond bier gerijpt op rumvaten. Deze rumvaten zijn afkomstig van het Midden – Amerikaanse Belize.  De rum – en houttoetsen geven extra diepgang aan dit bier, wat resultaat in een fruitig en hopbitter winterbier met een lichtzoete toets in de afdronk. 

 Brouwerij Het Nest , 10%

Te verkrijgen in: 18cl – 25cl – 33cl