The Daisy Crookeds

Datum/Tijd
09 december 2018
19.30 - 23.00 u

De band vindt zijn oorsprong ergens medio 2015 wanneer twee bandleden (Stefan en Jan) besloten om ‘old time’ muziek te gaan spelen en starten een zoektocht naar bijkomende teamleden . Wat volgt is een komen en gaan van zangeressen en muzikanten maar langzaam maar zeker krijgt de band vorm. Het wordt een achtkoppige formatie.

The Daisy Crookeds is echter meer dan een alledaagse stringband. Drie close harmony zingende dames krijgen instrumentale back up van een typische Bluegrassformatie (viool, mandoline, banjo, dobro, gitaar en contrabas). Naast traditionals, brengen ze een bonte mix van evergreens, hedendaagse songs, al dan niet bewerkt, en eigen nummers. Dit alles 100% akoestisch gebracht en in een gezellig, rootsy, old-time jasje gestoken.

Vanaf het najaar 2017 gaat het hard voor de band en beginnen de optredens te komen zodat de groep ondertussen als een geoliede machine steeds het publiek weet in te pakken. Hoogtepunt is het winnen van de 1e juryprijs van de muziekwedstrijd ‘Sterk Onversterkt’ op 24 maart jongstleden in LO Pétillante te Broechem. In deze wedstrijd “Ben jij Onversterkt ook zo Sterk!?”, of kortweg “BJOOZS!?”, worden artiesten en muzikanten uitgedaagd om een publiek stroomloos te entertainen. Dat kan op traditionele wijze, maar ook op experimentele manier. Sterk Onversterkt vzw vraagt zich af waar artiesten zouden staan in een wereld ZONDER stroom.

 

Locatie
Surcele, Oostmallebaan 99, 2980 Zoersel

Kaart wordt geladen...
Toon grotere kaart en routebeschrijving »